ODRŽANA VJEŽBA "POŽAR U FABRICI KONFEKCIJE NAPREDAK DD TEŠANJ"Nastavljajući trend ozbiljnog pristupa u cilju postizanja visokih standarda u osiguranju zaštite imovine i uposlenika, firma Napredak dd kontnuirano ulaže značajne napore, kako u pronalaženju mogućih uzroka nastanka požara, tako i u iznalaženju adekvatnih rješenja za njihovo otklanjanje.

S tim u vezi, u mjesecu oktobru uspješno je završena instalacija protivpožarnog alarma. Simulacijom požara u firmi testiran je uređaj, ali i sposobnost naših uposlenika da djeluju maksimalno oprezno i staloženo u ovakvoj i drugim sličnim situacijama.

31. oktobra 2014. godine, pod radnim nazivom „Požar u Fabrici konfekcije Napredak dd Tešanj“ održana je velika vježba evakuacije svih uposlenika ove firme.

Prema scenariju vježbe, požar je nastao u magacinu sirovina i brzo se širio ka proizvodnom pogonu. Nakon što se oglasio protivpožarni alarm, svi uposlenici su morali predviđenim požarnim putevima, smireno i bez panike, izaći na sigurno. Vježba je provedena veoma uspješno, te je kompletna zgrada evakuisana u potpunosti za manje od pet minute od davanja znaka uzbune.

Nakon evakuacije, u dvorištu firme održana je demonstracija rukovanja protupožarnim aparatom za sve učenike ove vježbe.

Vježbom je pokazana maksimalna koordiniranost, profesionalnost, sposobnost i vještine uposlenih, te njihovo združeno djelovanje u najvažnijim trenucima.