Bellisima

Bellissima je prvi ekskluzivni modni bh brend koji s pravom uživa ugled jednog od najboljih i najbrže rastućih modnih brendova na regionalnom tržištu. Osnovna djelatnost je dizajniranje, proizvodnja, te maloprodaja i veleprodaja muške i ženske modne konfekcije.

Bellissima priča počinje davne 1997. godine i s ponosom se razvija, godinama ulažući sve više, bolje i kvalitetnije. Glavni cilj njihovog poslovanja je ponuditi tržištu maksimalan omjer cijene i kvaliteta, vodeći pri tome računa o modnim potrebama i željama tržišta, ali i ostaviti pečat autohtonosti i originalnosti na izradi svake nove kolekcije.

Bellissima se može pohvaliti veoma zapaženim nastupom na nekoliko Sarajevo Fashion Week manifestacija, revijama na Dreft Fashion Week-u u Zagrebu, te učešćem i revijom na sajmu Fashion.HR u Zagrebu. Osim toga, najljepše žene današnje modne scene su imale priliku nositi njihove modele. To su manekenke kao: Džejla Glavović, Sarah Čerkez, Irna Smaka, Anja Stamenković, Sandra Marinović, Marina Đorđević, Lisa Loch, Dragana Dujović, Merima Ramadanović, Ivana Severinac, Tina Katanić, Nina Varga.